Революція в світі електротранспорту: Китайці представили батарею з запасом ходу на мільйон кілометрів

Електрокарів стає все більше, і вони все більш досконалі. Великі учасники світових автомобільних ринків вже представили по кілька електричних моделей. Незабаром світ очікує справжній шквал новинок, повідомляють Патріоти України з посиланням на портал avtodream.

Запас ходу на одному заряді теж поступово збільшується. Наприклад, новий Mercedes EQS, який представлять найближчим часом отримати запас ходу в 770км. Однак в області виробництва автомобільних акумуляторів домінує Китай. В Європі електрокари китайського виробництва не користуються великим попитом. Найімовірніше, причиною цього став краш-тест, в якому автомобіль з Китаю просто розвалився на дві частини.

Європейські компанії сповнені рішучості в цьому питанні і мають намір налагодити власне виробництво батарей. Планується використовувати вдосконалені батареї з більш простих хімікатів.

Варто відзначити, що європейським компаніям поки далеко до китайських технологій. Китайська компанія BYD представила батарею для електрокара з неймовірним запасом ходу - мільйон кілометрів. Нова технологія отримала назву Blade Battery. Марка змінила формат упаковки осередків без необхідності в окремих модулях, тому упаковки стали більш щільними. Завдяки цьому технологія стала дешевше, а це безсумнівно вплине на ціну і вагу електричних моделей. Сьогодні, виробники електричних автомобілів змушені використовувати більше матеріалів, щоб належним чином захистити акумулятор і домогтися повністю герметичного корпусу.

Експерти відзначають, що термін служби цих батарей перевищить період експлуатації автомобілів. На момент пробігу в 250тис.км. батарея втрачає тільки близько 10% ємності.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...