Робітники наближають перемогу України: Європейці вражені, як "Запоріжсталь" виплавляє метал під загрозою ворожих бомбардувань

Один із найбільших металургійних комбінатів України "Запоріжсталь" (спільне підприємство групи "Метінвест") продовжує виплавляти сталь під загрозою ворожих бомбардувань. Про це йдеться в репортажі французького видання RFI, повідомляє пресслужба компанії.

Як нагадують у своєму репортажі журналісти, російське вторгнення 24 лютого 2022 року кардинально змінило виробничі процеси та логістику підприємства.

За словами генерального директора "Запоріжсталі" Романа Слободянюка, комбінат втратив ринки збуту в Азії, Північній Африці та Туреччині й був змушений переорієнтуватися на Європу, до якої легше дістатися суходолом.

До цього додаються фактори, пов'язані з близькістю фронту. Запоріжжя регулярно зазнає російських обстрілів. Комбінат розташований за 40 кілометрів від фронту.

Хоча величезний комплекс обладнаний підземними укриттями, спеціалісти, що працюють у прокатному цеху, виплавляють метал або заливають сталь у мартенівські печі, не можуть залишити свої робочі місця. Як пояснюють працівники комбінату, виробництво має бути безперервним, якщо воно зупиниться – може скластися небезпечна ситуація.

Так, на початку бойових дій комбінат був змушений призупинити свою діяльність на 33 дні, що не було з часів Другої світової війни. Повільнішими темпами робота відновилася у квітні 2022 року. Наразі комбінат працює на 70% своєї потужності – на трьох доменних печах із чотирьох.

На підприємстві працює 8 тисяч людей проти 10 тисяч 15 місяців тому. Ще тисячу працівників призвали до армії.

Як додають журналісти, група "Метінвест", якій належить комбінат, також допомагає українській обороні. Компанії пожертвували 5 млрд грн (125 млн євро) на підтримку українських збройних сил і людей, що постраждали від війни.

Кілька заводів групи виробляють обладнання для укріплення фортифікаційних споруд Збройних сил України, а також бронежилети та каски.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...