Робота для українців у Польщі: Де можна працевлаштуватися та скільки заробити

У Польщі назвали п’ять міст, які найбільше потребують українських працівників, столиці країни Варшави у цьому списку немає, передають Патріоти України.

Як йдеться у статистичних даних, переданих УНІАН, за першу половину липня в міжнародну компанію з працевлаштування Gremi Personal було зроблено 2580 запитів на українських працівників. Найбільше вакансій було у таких містах (воєводствах): Гданськ - 484 вакансії, Вроцлав - 236 вакансій, Катовіце - 233 вакансії, Познань - 232 вакансії, Лодзь - 220 вакансій.

Цікаво, що столиця Польщі Варшава не потрапила до списку міст, що найбільше конкурують за українців. В агенції пояснюють - заводи, фабрики та будь-які великі виробництва знаходяться далеко від Варшави, в якій здебільшого передбачена робота в офісах. Однак фахівці помітили зміни у тренді працевлаштування.

"Наразі попит на фахівців з високим рівнем компетенцій зростає у геометричній прогресії. Це пов'язано із масовим відкриттям українських компаній у Польщі, які також віддають перевагу своїм громадянам. Звісно, кількість таких вакансій набагато менша, але це гарна новина для високопрофесійних українців, які через війну були змушені працювати на роботах нижче їх компетенції", - цитує прес-служба директорку департаменту рекрутації Gremi Personal Анну Джоболду.

Між тим, фахівці розказують, скільки пропонують за одну робочу годину найзатребуванішим технічним спеціалістам. А саме: зварник заробляє 30 злотих (275 грн), працівник м’ясного цеху – 28 злотих (256 грн), електрик – 27 злотих (248 грн), монтажник металоконструкцій – 27 злотих (248 грн), столяр – 26 злотих (238 грн).

Таким чином, середній рівень заробітної плати на місяць серед зазначених вакансій коливається в районі 44000 гривень.

В ЄС кинули виклик Visa та Mastercard, створивши нову велику платіжну систему: Що відомо

субота, 28 вересень 2024, 17:37

У Європейському Союзі розробили власну платіжну систему, яка покликана замінити розробки фінансових компаній Visa та Mastercard. Проект Wero створили за підтримки 16 великих банків та платіжних компаній, включаючи BNP Paribas, Deutsche Bank та Worldlin...

Українцям перерахують пенсії: Стали відомі деталі масштабної реформи

субота, 28 вересень 2024, 17:25

В Україні до кінця 2024 року мають ухвалити масштабну пенсійну реформу. В результаті мають збільшити пенсії тих, хто давно вийшов на заслужений відпочинок, передають Патріоти України. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповіла м...