Рогозіну на заздрість: "Антарес" за допомогою України запустив на орбіту корабель Cygnus із вантажем для МКС (відео)

17 квітня 2019 року о 23 годині 46 хвилин за київським часом (16:46 за північноамериканським східним часом) із Центру космічних польотів на острові Воллопс (штат Вірджинія, США) здійснено успішний пуск ракети-носія (РН) "Антарес", повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу підприємства "КБ Південне" у Facebook.

РН "Антарес", головним розробником якої є американська корпорація Northrop Grumman, вивела на орбіту вантажний корабель Cygnus, який має доставити на Міжнародну космічну станцію близько 3447 кг корисного вантажу на замовлення NASA - провізію та речі для екіпажу, матеріали для наукових досліджень, устаткування для станції та виходу у відкритий космос, комп'ютери та комплектуючі, кубсати. Стикування з МКС заплановано на 19 квітня.

Повідомляється, що в цій місії вперше було застосовано технологію пізнього завантаження. Раніше весь вантаж мав бути завантажений приблизно за чотири дні до старту. За допомогою нової технології чутливі до часу наукові експерименти були завантажені на корабель лише за 24 години до старту.

Основну конструкцію першого ступеня PH "Антарес" розробило ДП "КБ "Південне" та виготовило ДП ВО ПМЗ у кооперації з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Київприлад" (Київ), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), "ЧЕЗАРА", "РАПІД" (Чернігів) та iн.

"Підготовка PH "Антарес" до пуску, її випробування i пуск виконані за участю українських фахівців, які в повному обсязі забезпечили виконання вcix операцій у своєму ceктopi відповідальності. Згідно з контрактом технічна підтримка пуску, приймання та обробка телеметричної інформації в режимі реального часу здійснювалися з території КБ "Південне"", - йдеться в повідомленні.

Загалом з 2013 року ракета-носій "Антарес" стартувала 10 разів, 9 з яких - успішно.

У рамках програми "Антарес" українська сторона виконала увесь комплекс робіт з проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для PH, замовленої Національним кocмiчним агентством США.

Проект "Антарес" є вдалим прикладом кооперації підприємств космічної галузі України у міжнародних космічних проектах, сталої зовнішньоекономічної діяльності наших підприємств та присутності української ракетно-космічної галузі на світовому космічному ринку.






Фото: КБ "Південне"


Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...