Росія заплатить за війну: Названо суму, яку Україна має намір стягнути з агресора

Загальна потреба України у відновленні від наслідків розв'язаної Росією війни становить 750 млрд доларів. Очікується, що третину цієї суми - 250 млрд доларів - складуть кошти, стягнуті з Росії. Про це у своєму Telegram розповів голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп Данило Гетманцев ("Слуга народу"), передають Патріоти України.

Він зазначив: в Україні вже стягнуто російських державних активів на 28 млрд грн – "і попереду ще робота щодо вилучення активів резидентів держави-терориста (36 тисяч позицій)".

"План відновлення України передбачає, що з 750 млрд доларів загальної потреби у його фінансуванні третину, тобто 250 млрд доларів, становитимуть кошти, які стягуються з Росії. Вже зараз наші партнери заморозили російські активи на суму понад 300 млрд доларів – і робота триває", – розповів Гетманцев.

При цьому він наголосив: Україні "дуже потрібно" ретельно сформувати міжнародно-визнаний правовий механізм остаточного вилучення у Росії коштів. А також "спрямувати їх на повоєнне відновлення України та виплату компенсацій усім постраждалим від цієї війни".

Зі свого боку, президент України Володимир Зеленський сформував спеціальну робочу групу під головуванням керівника Офісу президента Андрія Єрмака для створення та впровадження механізму компенсації збитків, завданих війною. До неї увійшли представники Кабміну та провідні українці, а також іноземні юристи-міжнародники.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...