Російські ТЕС залишаться без запчастин та ремонту турбін через санкції Заходу: У ЗМІ дізналися подробиці

Вчора, 18 червня, набули чинності санкції США, які забороняють американським компаніям надавати інжинірингові послуги на території країни-терористки Росії. Це безпосередньо стосується General Electric (GE), яка обслуговувала турбіни на російських ТЕС та інше обладнання в промисловості, передають Патріоти України.

GE закриє доступ до креслень та баз даних, без яких іноземні фахівці не зможуть проводити інспекції та ремонти на території РФ. Про це йдеться в матеріалі "Коммерсантъ".

Також американська GE може припинити постачати оригінальні запчастини, аналогів яким у Росії немає, попередило джерело російської газети. До цього німецька Siemens відмовилася надавати сервісні послуги у Росії.

У результаті російським компаніям доводиться закуповувати компоненти для її техніки в "дружніх" країнах, хоча санкцій, які забороняють постачання запчастин для газових турбін, США та Європейський Союз (ЄС) не запроваджували.

Іноземні турбіни на російських ТЕС виробляють близько 9% від встановленої потужності Єдиної енергосистеми Росії, яка становить близько 22 ГВт. З них на турбіни Siemens припадає близько 9 ГВт, а на турбіни GE – 5 ГВт, підрахував голова аналітичної компанії Ensolve Олексій Жихарєв.

На турбінах GE працюють як потужні ГРЕС, так і невеликі міські ТЕЦ, які забезпечують теплопостачання, пояснив аналітик Юрій Мельников. Турбіни GE стоять на енергоблоках Південно-Сахалінської ТЕЦ-1, Східної ТЕЦ, Сургутської ГРЕС-2, Шатурської ГРЕС, Воронезької ТЕЦ-1 та Калінінградської ТЕС.

За оцінкою мінпромторгу, всього в Росії налічується понад 1700 іноземних турбін різної потужності. Компанії з РФ можуть здійснювати сервіс 1300 турбін, а для тих, що залишилися, потрібно "розширення ремонтного потенціалу".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...