Що чекає на мільйони вкладників? У "ПриватБанку" гадають, як уникнути передачі фінустанови Коломойському і не втратити шанс на розвиток

Скандальне судове рішення несе надмірні ризики не тільки державі, як теперишньому власнику фінустанови, але і мільйонам вкладників Привату, багато з котрих вже підзабули, як ледве не втратили свої гроші завдяки колишнім власникам з Дніпра

ПриватБанк може отримати нового власника: названо умову

Тільки новий приватний власник зі світовим ім'ям може захистити від судового рейдерства та правового негілізму найразголуженішу фінустанову країни. Однак і тут не все так просто. ПриватБанк, націоналізацію якого визнали незаконною, може отримати нового власника тільки в одному випадку – якщо його купить міжнародний інвестор із відмінною репутацією. Про це розповів голова незалежної наглядової ради банку Енгін Акчакоча в своєму коментарі для "Дзеркала тижня", зазначають Патріоти України.

"Слід максимізувати ринкову вартість банку і вигідно продати його надійному інвестору до 2022 року. Єдиний спосіб змінити власника банку – продати його міжнародному інвестору з хорошою репутацією. Не менш важливо також повернути кошти, виведені з банку колишніми власниками", – пояснив він.

Необхідність продажу Акчакоча обґрунтував бажанням наглядової ради повернути майже 160 млрд грн, "якими змучена війною країна декапіталізувала банк перед обличчям краху економіки".


Він підкреслив, що незалежно від результатів президентських перегонів в Україні, ПриватБанк не зупиниться в своєму прагненні досягти справедливості.

Глава наглядової ради також зазначив, що банк більше двох років бореться з колишніми акціонерами в українських і міжнародних судах, вимагаючи відшкодування збитків.

"Ми не закриваємо очі, не спускаємо на гальмах важливі питання, не миримося з "телефонним" правом. Саме для того, щоб протистояти подібним ризикам, і було реалізоване повне перезавантаження системи корпоративного управління в ПриватБанку", – резюмував Акчакоча.

Енгін Акчакоча


Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...