Що краще не купувати під час карантину: Експерти назвали найнебезпечніші угоди

Під час кризи активізуються шахраї – фінансові піраміди, які обіцяють величезний заробіток, сумнівні фонди.

У розпал карантину через пандеміїю коронавірусу і початку світової економічної кризи аналітики радять скоротити споживання і утриматися від ризикових покупок. Про те, що не можна купувати під час пандемії коронавіруса – читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Крупи і запас продуктів харчування

Грамовий злиток золота коштує 1,8 тис. грн. При цьому за цю ж суму можна купити місячний запас круп, макаронів і туалетного паперу. В умовах ажіотажного попиту найгірший варіант – піддатися паніці і запасатися продуктами першої необхідності.

Долари

Курс долара в Україні зараз дуже завищений. Небо закрили і фізично валюти в країні стало менше (її не доставляють, а самі ми, зрозуміло, долари не друкуємо), в цей же з'явився ажіотажний попит.

Зараз долар продається за 28,2 грн/$, хоча реальна його вартість, за оцінками Мазуренко, максимум 27 грн. І як тільки карантин закінчиться, а економіка почне відновлюватися, валюта знову почне дешевшати і стабілізується біля звичної позначки.

Нерухомість

Будь-які покупки, крім інвестицій, в період кризи – не найкращий варіант. Крім того, в Україні ринок нерухомості прив'язаний до валюти. Чим дорожче коштує долар, тим більше доведеться заплатити за нерухомість. Крім того, під час кризи гроші краще інвестувати, а не витрачати на великі покупки.

Ризикові активи

Під час кризи активізуються також і шахраї – фінансові піраміди, які обіцяють величезний заробіток, сумнівні фонди. Також небезпечно інвестувати в облігації державної внутрішньої держпозики (ОВДП).

Аналітики радять розділяти інвестиційний портфель між різними акціями і активами, в тому числі золотом, яке традиційно дорожчає в період кризи. Також небезпечною покупкою можуть бути біткоїни.

Туристичні тури

З огляду на те, що досі не відомо, коли закінчиться пандемія і можна буде безпечно подорожувати, квитки на літаки та туристичні тури – небезпечна покупка. Планування відпустки краще перенести на більш спокійний період.

Джерело: Обозреватель

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...