Що на це скаже Зеленський? МВФ висунув Україні нові вимоги для отримання кредиту

Для отримання другого і наступних траншів від Міжнародного валютного фонду, з яким Україна підписала нову програму співпраці, потрібно буде виконати ряд умов в енергетичній, банківсько-фінансовій, фіскальній, судовій та медичній сферах. Про це повідомляє агентство "Українські новини", посилаючись на власні джерела, передають Патріоти України.

Як стало відомо раніше, нова програма МВФ загальним обсягом фінансування в 5 млрд доларів розрахована на 18 місяців. Перший транш кредиту складе 1,9 млрд і повністю буде спрямовано на покриття дефіциту держбюджету.

Другий транш від МВФ очікується в четвертому кварталі 2020 року. Однак поки достовірно невідомо детальний графік надання решти кредитних коштів і ті умови, які Україна повинна для цього виконати.

За інформацією агентства, в переліку так званих "структурних маяків" є вимоги до змін в енергетичній, банківсько-фінансовій, фіскальній, судовій і "антивірусній" (пов'язаної з COVID-19) сферах.

Серед умов з енергетичного напрямку - зміна статуту НАК "Нафтогаз України" відповідно до норм Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). Крім того, необхідно буде в нових договорах на надання комунальних послуг спростити процедуру зміни постачальників газу.

У судовій сфері Верховній Раді потрібно буде змінити процедуру конкурсного відбору членів Вищої ради правосуддя.

Також необхідно буде до осені розробити механізм, який дозволить з 2021 року Державній податковій службі і Державній митній службі працювати як єдиним юридичним особам.

Нацбанку вже до літа необхідно буде затвердити план роботи з проблемними активами держбанків. Крім того, потрібно буде посилити процедуру врегулювання та ліквідації заборгованості пов'язаних осіб. Для цього Верховній Раді потрібно буде внести зміни в закони про Фонд гарантування вкладів і змінити закон про банки і банківську діяльність в частині структури капіталу банків і вимог до капіталу.

У сфері протидії коронавирусній інфекції в Україні навесні 2021 року треба буде провести аудит коштів держбюджету, які були витрачені на боротьбу з COVID-19. На думку експертів, всі ці умови можуть бути виконані без особливих проблем.

Яка категорія українців може достроково вийти на пенсію і отримувати виплати - пояснення

понеділок, 29 квітень 2024, 8:52

В Україні певна категорія громадян може вийти на пенсію достроково. Перелік осіб, які мають на це право та умови призначення таких пенсій визначено статтею 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Про це розповіли у Пе...

Це варто знати! Названо прилади, які "їдять" найбільше електроенергії

понеділок, 29 квітень 2024, 7:37

В експертному середовищі прогнозують, що влітку українці можуть зіткнутися з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Очікується, що відключення можуть відбуватися у другій половині липня та в серпні. У зв'язку з цим енергетики закликают...