Що потрібно робити після відключення електроенергії, щоб врятувати техніку: Енергетики озвучили важливі поради

Українцям радять відключати всі електроприлади із розеток одразу після відключення електроенергії. А вже після подачі струму підключати прилади поетапно, передають Патріоти України.

Такі поради опублікували енергетики на власному сайті енергетики компанії ДТЕК. З одного боку, такі дії дозволять убезпечити техніку, а з іншого – дозволять згладити пікові навантаження при підключенні електроенергії.

Після того, як відключили електроенергію, вимкніть усі прилади з розеток

Бойлери, котли, плити, пральні машини, чайники – всі електричні прилади повинні бути відключені з мережі. Крім того, також потрібно вимкнути світло в приміщеннях. Це дозволить зберегти техніку, якщо станеться стрибок напруги.

Після того, як увімкнули електроенергію, почніть вмикати прилади поступово

Не можна включати одночасно всі енергоємні прилади (це бойлер, електрочайник, електроплита, електричний котел). Крім того, енергетики просять користуватись такими приладами по черзі, незалежно від того, чи було напередодні відключення.

Деякі прилади варто користуватися тільки з 00.00 до 06.00

Якщо ви не спите в цей період часу, або на своїй пральній машинці, бойлері, електричному котлі ви можете встановити таймер увімкнення та відключення, перенести роботу цих приладів на нічний час.

Декілька порад для великих споживачів:

"Споживачам, які мають у користуванні електродвигуни та насосні станції, рекомендуємо їх відключати від мережі (електродвигуни дають дуже високе навантаження на електромережі під час свого пуску). Включайте їх у мережу через 20-30 хвилин після появи електроенергії", – відзначають у ДТЕК.

При цьому бізнес попросив повністю відмовитися від зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...