Штурм планки в 27 за долар: Експерти прогнозують подальше знецінення гривні

Як повідомлялось, НБУ у понеділок підняв маржу вище психологічної точки у 26 грн/$. Однак курс пари гривня / долара найближчим часом може суттєво відійти від цієї позначки, зазначають Патріоти України. Причина – в підвищеному попиті через коронавірус.

На думку аналітиків вже до 22 березня курс може досягти позначки в 26,5 грн/$. До загрози початку масштабної світової кризи, обвалу цін на нафту і коронавірусу долучився ще один фактор. НБУ12 березня ухвалив рішення знизити облікову ставку з 11 до 10%. А це означає, що впаде прибутковість від українських цінних паперів (ОВДП). Іноземці ще менше їх купуватимуть, а отже знизиться приплив валюти.

Прогнози курсу долара:

  • 26,4 грн/$ – такий прогноз очікують в "Альпарі". "Найближчого тижня ми очікуємо на помірне зростання курсу долара щодо гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 26,2-26,3 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 26,1/26,4 грн", – впевнений старший аналітик Вадим Іосуб.
  • 26,54 грн/$ – вважають у Forex Club. "Ймовірно, у найближчій перспективі гривня продовжить дешевшати. Після паніки ринок шукатиме точку рівноваги, рухаючись до позначки 26,5 гривень за долар", – прогнозує керівник відділу аналітики Андрій Шевчишин.
Джерело: Обозреватель

У Міненерго пояснили, навіщо Росія поновила обстріли енергетичної інфраструктури

неділя, 5 травень 2024, 8:38

Російські загарбники знову почали обстрілювати енергетичну інфраструктуру, що може свідчити про зміну політичної та економічної ситуації. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в етері телеканалу "Ми - Україна". "Чому вони зараз вирі...

Українці мають заплатити податки навіть за ті квартири, які отримали десятки років тому: Названо суми та терміни

неділя, 5 травень 2024, 8:30

В Україні влітку треба платити податки на нерухомість (квартири та будинки). Податок платиться за минулий рік і за площу, яка перевищує 60 квадратів для квартир та 120 квадратів для будинків, передають Патріоти України. Про це йдеться в повідомленні Де...