Скандал із "дірявою" бронею для нових БТР: У Міноборони відреагували

Згідно з отриманою від співвиконавців технологічною документацією, при вхідному контролі на корпусах, виготовлених "Лозівським ковальсько-механічним заводом", були виявлені дефекти.

Державний концерн "Укроборонпром" спільно з Міністерством оборони підтвердили дефекти броні, отриманої Харківським конструкторським бюро з машинобудування для нової партії БТР-4, і вжили заходів щодо їх усунення. Про це в п'ятницю, 24 січня, повідомив у Facebook заступник гендиректора концерну Мустафа Наєм, передають Патріоти України.

"Результати перевірки показали, що оприлюднена інформація частково підтверджується. Згідно з отриманою від співвиконавців технологічною документацією, при вхідному контролі на корпусах, виготовлених "Лозівським ковальсько-механічним заводом", були виявлені дефекти зварних з'єднань", – написав він.

У ЛКМЗ у свою чергу заявили, що ці ушкодження нібито виникають у процесі зварювання і усуваються в подальшому при виготовленні кінцевої продукції. "Для нас це була дуже тривожна новина. Ми усвідомлюємо всю відповідальність за військову техніку і озброєння, що поставляються до військових частин ЗСУ на фронті. У зв'язку з виявленою інформацією керівництво Державного концерну разом із фахівцями Міністерства оборони та Збройних сил України, а також представниками підприємств, що виробляють БТР, створило робочу групу для перевірки якості комплектуючих військової техніки", – повідомив Наєм.

Зазначається, що 24 січня робоча група вже перевірила броню і виявила наявність пошкоджень наплавлення на зварних з'єднаннях бортів на кількох бронетранспортерах. "Зараз члени робочої групи, спільно з представниками підприємств, проводять перевірку обставин та причин виникнення згаданих дефектів", – додав він.

Наєм уточнив, що керівництво державного концерну зажадало від "Лозівського ковальсько-механічного заводу" в повному обсязі і за свій рахунок виконати свої зобов'язання за якістю комплектуючих відповідно до вимог технічної документації.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...