Скрепи будуть змушені піти із космосу? Російський сегмент МКС розвалюється на очах

Російський сегмент МКС розвалюється на очах - найімовірніше сектор РФ на орбітальній міжнародній станції буде або повністю відстикований найближчим часом, або частково. Відновити цілісність його роботи в найближчому майбутньому не представляється можливим. Найімовірніше Росія змушена буде тимчасово піти з робіт в космосі в рамках співпраці на МКС, повідомляють Патріоти України.

Генеральний конструктор Ракетно-космічної корпорації «Енергія» Володимир Соловйов розповів, що непрямі тріщини знайшли на найстарішому модулі МКС - «Звезда». На його думку, тріщини з часом почнуть розповзатися і це не точкова проблема: всі системи російського сегмента МКС зараз на високому ступені зносу. "На словах все убеждают, что ничего не поломается, но подписи под документом не ставят. В конце июля состоялось заседание президиума Научно-технического совета Роскосмоса, где отмечалось, что станция дышит на ладан", - сказав Соловйов.

Раніше в 2020 році тріщини знайшли в модулі «Звезда». Пізніше їх заклали, але витік кисню не припинився, хоча і зменшився. Соловйов додав, що зараз 80% систем модуля «Звезда» вийшли за гарантійний термін експлуатації. На нараді Ради головних конструкторів ніхто не дав гарантію, що після 2025 року устаткування станції не вийде з ладу.

До складу російського сегмента МКС зараз входить п'ять модулів: «Заря», «Звезда», «Поиск», «Рассвет» і «Наука».

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...