Скрепи позеленіють від заздрощів: Американський вантажний робот став протитанковим (фото)

Передбачається, що завдяки бойовим роботам вдасться знизити втрати особового складу в небезпечних зонах.

Робот Titan з пусковою установкою Javelin. Фото: QinetiQ.

Американський підрозділ компанії QinetiQ розробив протитанкову версію свого вантажного гусеничного робота Titan. Як повідомляє Breaking Defense, апарат отримав дистанційно керовану турель з переносним протитанковим ракетним комплексом FGM-148 Javelin, передають Патріоти України.

Сьогодні військові багатьох країн світу зацікавлені в розробці декількох класів роботів. Вважається, що такі апарати дозволять збройним силам ефективніше виконувати бойові завдання. Крім того, передбачається, що завдяки бойовим роботам вдасться знизити втрати особового складу в небезпечних зонах.
Маса нової версії гусеничного робота Titan складає близько 1 тонни. Дистанційно керована турель поки оснащена тільки оптико-електронною системою, за допомогою якої оператор здатний виявляти цілі і наводити на них протитанкову ракету. Пускова установка на роботі поки одна.
У QinetiQ стверджують, що можуть розробити для нового робота бойовий модуль, здатний самостійно виявляти цілі і обстрілювати їх. Інші подробиці про розробку не уточнюються.
У липні поточного року Військово-технічний інститут Сербії завершив випробування перспективного наземного гусеничного робота Milos. У складі збройних сил Сербії нового робота планується використовувати в спеціальних операціях і для розвідки.
Milos має в довжину 1,7 метра, завширшки 0,8 метра і 0,9 метра у висоту. Апарат масою 620 кілограмів здатний розвивати швидкість до 7 кілометрів на годину. Робот створений за модульною схемою і комплектується бойовим модулем з кулеметом калібру 7,62 міліметра і боєзапасом на 500 патронів. Milos також може бути оснащений гранатометом калібру 40 міліметрів.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...