"Слугам" на замітку: У МВФ вирахували, як має зростати економіка України, щоб за 20 років наздогнати Польщу

Якщо Україна на 50% скоротить відставання в рівні управління в порівнянні з країнами G-7, це додасть 1,2% зростання щороку.

Йоста Люнгман. Фото: Економічна правда.

Україні необхідно забезпечити щорічне економічне зростання в 6% протягом 20 років, щоб досягти сьогоднішнього рівня Польщі, часткові реформи і зростання середнім темпом в 4% вирішать це завдання тільки наполовину. Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, передають Патріоти України.

"Це довгостроковий проєкт, неможливо завершити реформи протягом декількох років. Україна повинна підтримувати ці реформи всі 20 років, треба терпіння, щоб хоча б наздогнати сусідів", - сказав він.

Люнгман пояснив, що структурні реформи дозволять забезпечити необхідні для такого зростання інвестиції і підвищення продуктивності. Він уточнив, що мова йде про досягнення рівня ВВП на душу населення майже в 30 тис. дол. за паритетом купівельної спроможності.

"Україні треба рости на 7% в рік, щоб наздогнати сусідні економіки", - підтримав його думку провідний економіст по регіону Європейського банку реконструкції і розвитку Дімітар Богів.

За його словами, якщо Україна на 50% скоротить відставання в рівні управління в порівнянні з країнами G-7, це додасть 1,2% зростання щороку. "Основна загроза - це втрата макроекономічної стабільності, яка є основою зростання", - додав економіст ЄБРР.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...