Сотні тисяч співробітників МВС не справляються? Голова Вінницької ОДА хоче залучити армію для закриття незаконних АЗС

Новопризначенці Зеленського мали б знати, що у 200-тисячних ЗСУ зовсім інші конституційні повноваження і важка повсякденна служба, щоб ще й підміняти далеко від фронту МВС та СБУ, котрі кратно перевищують штат Міноборони, у боротьбі з незаконною торгівлею

На Вінниччині в рамках кампанії по боротьбі з незаконною торгівлею паливом були закриті 20 незаконних АЗС, відкриті 17 кримінальних проваджень та вилучено понад 30 тисяч тонн паливно-мастильних матеріалів. Про це рапортує сайт Вінницької ОДА, зазначають Патріоти України.

В рамках міжвідомчої регіональної групи з протидії нелегальному обігу пального представники різних відомств обговорили результати своєї роботи.

Так, прокурор Вінницької області Костянтин Меримерин заявив, що з початку оголошення кампанії в області зареєстровано 20 АЗС, які незаконно здійснювали свою діяльність.

“Нами було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань 17 кримінальних проваджень за вказаними фактами, в ході яких проведено 22 обшуки. Демонтовано дев’ять АЗС. При цьому, з незаконного обігу вилучено понад 6 тисяч літрів скрапленого газу та близько 30 тисяч літрів дизельного палива”, – зазначив Костянтин Меримерин.

В. о. начальника Державної фіскальної служби у Вінницькій області Олег Мартинюк зазначив, що за 2019 рік провели 43 перевірки, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму – 15 мільйонів гривень. Проте досі немає жодного судового рішення щодо отримання фінансових санкцій.

За словами начальника Національної поліції в області Юрія Педоса, у боротьбі з незаконною торгівлею паливом беруть участь патрульні поліцейські та групи швидкого реагування.

“Так, на території області було залучено майже сотню екіпажів ДБР, які, виявляючи такі факти, оперативно повідомляють про це, а також забезпечують охорону громадського порядку під час демонтажу незаконних АЗС”, – сказав Юрій Педос.

Глава області Владислав Скальський оголосив безкомпромісне зупинення незаконної торгівлі паливом. Він також заявив, що звернувся до начальника Генштабу і Міністру оборони, щоб налагодити співпрацю з військовими.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...