Справа Суркісів: Верховний суд відклав розгляд справи про вклади партнерів Коломоського у "ПриватБанку" через тиск громадськості та Венедіктової (документ)

Таке рішення утриманців Феміди може означати, що рішення на користь Коломойськи і Ко вже прийнято, застерігають активісти, і слідом за Суркісами інші друзі Б. "роздінуть" ще раз Приватбанк, державу та платників податків на десятки мільярдів гривень

Судді Верховного Суду вважають заяви генерального прокурора України Ірини Венедіктової, члена наглядової ради "Приватбанку" Романа Сульжика і членів партії "Демократична сокира" тиском на свою діяльність. Про це сказано в повідомленні, поданому Великою палатою ВС до Вищої ради правосуддя і оприлюдненому 4 травня, зазначають Патріоти України.

Зокрема, Верховний Суд вказує, що співзасновник і представники партії "Демократична сокира" неодноразово поширювали інформацію, яка дискредитувала роботу суду. Наприклад, Антон Швець повідомляв, що судді "перебувають у змові" з однією зі сторін справи - сім'єю Суркісів.

Також ВС поскаржився на члена наглядової ради "Приватбанку" Романа Сульжика, який у день розгляду судової справи, 25 квітня 2020 року, у Facebook порадив їм "прочитати шикарну статтю" на "Дзеркалі тижня" або "рахувати гроші Суркісів".

"23 квітня свою позицію як позицію Офісу Генпрокурора озвучила і генеральний прокурор, фактично протиставивши судову владу суспільству і взагалі державі. З виступу створюється враження, що єдиним захисником суспільства і держави виступає прокуратура, яка вже визначила, хто у справі має рацію, а хто ні", - сказано в повідомленні суддів.

Нагадаємо, через підозри в тиску Верховний Суд наприкінці квітня призупинив розгляд касаційної скарги Національного банку України (НБУ), Кабінету міністрів і "Приватбанку"(Київ) на рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішень НБУ про визнання їх пов'язаними з "Приватбанком" особами і визнання недійсними договорів обміну їхніх коштів у банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), пізніше викуплені державою за 1 грн.

Як відомо, члени сім'ї Суркісів намагаються в суді довести, що є не пов'язаними з ексвласниками "Приватбанку" особами. Також вони хочуть скасувати процедуру bail-in. У рамках цієї процедури, гроші на їхніх рахунках у "Приватбанку" були стягнуті на користь держави при націоналізації банку.

Наслідки розгляду цього процесу масштабніші, ніж здається на перший погляд. Від цього буде залежати хід трирічної судової війни між Ігорем Коломойським і державою за законність націоналізації "Приватбанку". Адже судові процеси за позовами ексвласника про незаконність націоналізації припинені до розгляду "справи сім'ї Суркісів".

Джерело: Цензор.НЕТ

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...