США можуть повністю відрізати Китай від долара: Економісти пояснили, чим це загрожує світу

У Китаї виросло побоювання з приводу чергового витка фінансової війни з США. Причиною стало посилення напруженості у відносинах Вашингтона і Пекіна. Про це сказано в матеріалі Reuters, передають Патріоти України.

Відзначається, що китайські чиновники і економісти в останні місяці публічно обговорюють найгірші сценарії, при яких країна втратить доступ до розрахунків в доларах.

У Пекіні вважають, що Вашингтон може заморозити або конфіскувати частину величезних вкладень Китаю в держборг США. Ці побоювання призвели до нових закликів зміцнити глобальний вплив юаня, щоб зменшити залежність від долара.

Шуан Дін з Standard Chartered зазначив, що загроза фінансового "поділу" Китаю та США стає "ясною і справжньою".

Аналітики вважають, що будь-яка спроба Вашингтона відрізати Китай від доларової системи або заходи Пекіна з продажу великої частини держборгу США можуть потрясти фінансові ринки і завдати шкоди світовій економіці.

"Ми повинні подумки підготуватися до того, що Сполучені Штати викреслять Китай з доларової системи розрахунків", – прояснив ситуацію економіст BOC International Гуань Тао.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...