Стали відомі способи уникнути блокування банківської картки: Як обійти фінансовий моніторинг

В Україні запроваджено фінансовий моніторинг. Причому його способи дедалі більше вдосконалюються. Внаслідок цього моніторингу нерідко блокують банківські картки громадян, передають Патріоти України.

Однак у деяких випадках блокування картки можна уникнути. Варто лише дотримуватись певних правил здійснення банківських переказів. Отже, як обійти фінансовий моніторинг та уникнути блокування банківської картки, розповіло видання gsminfo.

Банківську картку можуть заблокувати з двох причин: або на вимогу судовиконавця на виконання рішення суду, або внаслідок фінмоніторингу. Що стосується першої причини, то вона значно зрозуміліша і, як не дивно, виправити її легше. Варто лише погасити борг, і картку буде розблоковано.

А от що стосується фінансового моніторингу, то з цим значно важче. Іноді банкіри самі не можуть пояснити, чому система заблокувала картку тому чи іншому клієнту. Просто якісь фінансові операції видались системі підозрілою, і вона вирішила заблокувати рахунок. Причому розблокувати його буде важко і в більшості випадків неможливо. А отже – "плакали" ваші грошики, які прийшли вам на картку, вони так і зависнуть там.

Та все ж, у деяких випадках можна обійти систему фінансового моніторингу та уникнути блокування картки. Треба лише дотримуватись деяких порад. Вони, звісно, не панацея від блокування, та все ж збільшать ваші шанси на вільне використання грошей зі своєї картки.

Отже, що слід, і чого не слід робити власнику картки

Ніколи не жартуйте з системою. Адже фінмоніторинг здійснює не людина, а комп'ютерна програма, яка зовсім не "заточена" під жарти. Отже не варто у графі "Призначення платежу" писати щось на зразок "виводжу крипту" або "даю хабар".

Не пишіть також, що ви платите "за квартиру", або "повертаєте борг". Це буде однозначно розтлумачено як спроба легалізувати тіньові доходи. До речі, у цьому випадку, найімовірніше, картку заблокують тому, кому ви пересилаєте гроші.

Намагайтеся якомога рідше відправляти гроші без підпису. Це також видається системі підозрілим. Але якщо вже так сталося, і картку вам заблокували, то спробуйте усе ж дізнатися в банку причину і добитись розблокування. Але дуже не сподівайтесь ні на перше, ні на друге. Ймовірно, що ваші заблоковані на картці гроші пропадуть, а вам доведеться шукати інший банк. І то не факт, що його вдасться знайти. Адже сьогодні усі банки зобов'язують до проведення фінансового моніторингу

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...