Ставлення стрімко міняється: ​Велика Британія виявляє безпрецедентний інтерес до українських IT-спеціалістів, - посол

Світові гравці дуже уважно спостерігають за українськими стартапами, і при випадку демонструють свою глибоку обізнаність щодо того, що відбувається в Україні в IT-сфері. Про це в інтерв'ю Укрінформу сказала Надзвичайний і Повноважний Посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко, зазначають Патріоти України.

"Позитивний момент, який я відзначаю, принаймні за останні 2 роки, - це зростання саме сектора IТ. ?Він зараз починає відігравати досить-таки важливу роль. Коли ми проводили в Лондоні IT-шоу, ми побачили безпрецедентний інтерес з боку Великої Британії і міжнародних компаній, які дуже добре знають про наші винаходи і про наш розвиток, дуже добре володіють інформацією, що стосується їхньої сфери", - сказала посол.

Також Галібаренко звернула увагу на той факт, що серед співробітників Європейського банку реконструкції та розвитку одна з найбільших "громад", які представляють інші країни, - це українці, які виграють у конкурсах і можуть влаштуватися на дуже перспективну роботу.

Загалом, за неповними оцінками, у Великій Британії працюють і навчаються близько 40 тисяч українців.

Товарообіг між двома країнами становить близько 2,5 мільярда доларів США, відновившись після падіння більш ніж на чверть у 2014 році. Велика Британія зараз входить у десятку найбільших інвесторів в Україні.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...