Стратегічне партнерство з непередбачуваними наслідками: ​Китай став головним імпортером українського зерна

КНР визначив Україну в якості пріоритету своєї бізнес-активності. Китай активно вкладається в український агробізнес. Однак ніхто з країн-партнерів Піднебесної не піднявся завдяки китайским інвестиціям "з колін", попереджають економісти.

Найбільшим імпортером українського зерна зараз є Китай, повідомляється на сайті Української зернової асоціації 22 січня, зазначають Патріоти України.

У 2019 і 2020 роках загальний експорт зернових України в Китай склав 6,3 мільйона тонн, а в період з липня 2020 року січня 2021 року - вже 6,9 мільйона тонн, повідомив в. о. виконавчого директора асоціації Сергій Іващенко.
У грошовому вираженні експорт зерна в КНР в 2020 році склав 1,87 мільярда доларів. Іващенко зазначив, що для подальшого поглиблення співпраці та торгівлі країнам необхідно переглянути фітосанітарний протокол на ячмінь і домовитися про доступ української пшениці та інших культур на ринок Китаю.
За 2020 рік Україна зібрала врожай в 65 мільйонів тонн зерна, що майже на десять мільйонів тонн менше, ніж в минулому. Це також найнижчий показник за три роки.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...