Страви, якими можна милуватися: Український фермер вирощує їстівні квіти

Листя, квіти та бутони можна додавати у салати, навіть використовувати у якості головного компоненту.

Фермер Олег Міхеєв з Вінниччини вирощує їстівні квіти і популяризує їх споживання, повідомляють Патріоти України із посиланням на сайт SEEDS.

“Страви з квітів кабачка та гарбуза вже досить популярні у вінницьких ресторанах і не викликають подив у гостей. Квіти кабачка, до того ж, на одну пательню майже завжди можна зібрати на власному городі”, – переконаний фермер з Вінниччини Олег Міхеєв.

Як розповів фермер, їстівні листя, бутони, квіти, зелені плоди. І всі вони дещо відрізняються на смак та спосіб використання. Листя, квіти та бутони можна додавати у салати, навіть використовувати у якості головного компоненту. Бутони та зелені плоди маринують на кшталт каперсів. Листя та квіти додають при тушкуванні м’яса.

“Настурція. Точніше, красоля. Давно вирощується у наших квітниках у селах та квіткових вазонах на балконах багатоповерхівок. Багато хто навіть знає, що вона родич гірчиці, капусти та хрону. Проте ще небагато хто вживає її у їжу”, – пише фермер з Вінниччини на своїй сторінці у Facebook “СтепанівкаVillage”, яка є своєрідним авторським блогом.

“Яка вона смак, красоля? Листя трохи схоже на молоде листя гірчиці, але, як на мою думку, значно м’якіше у всіх сенсах. Бутони мають майже той самий смак, але, звісно, відрізняються текстурою, вони ніжніші.

“Хризантема. Не сподівалися, мабуть, почути про хризантему в салаті? А вона дуже смачна! Нагадує селеру. Але, як на мій смак, ніжніша та солодша. До того ж селера, точніше її листя, це скоріше приправа, а хризантему можна використовувати як основу салату.

В їжу використовують листя, молоди пагони, бутони та суцвіття. Проте суцвіття мені не сподобалися текстурою. Вони розсипаються у роті на окремі квітки, чимось нагадуючи кульбабу”, – йдеться у дописі автора.

Вирощувати для кухні хризантему фермер вирішив спробувати лише цього року. У вирощуванні вона невибаглива. Перший врожай можна збирати десь через місяць після сівби. Якщо сіяти у декілька прийомів через два-три тижні, то можна мати хризантемовий салат всю теплу пору року.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...