Субсидію на опалювальний сезон можна визначити самостійно, але є нюанс

За допомогою спеціальної формули можна підрахувати, чи буде призначено субсидію домогосподарству на наступний опалювальний сезон. Але водночас важливо враховувати доходи за певний період часу. Про це розповіла начальниця ГУ ПФУ у Вінницькій області Олена Корчак в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України.

За її словами, необхідна формула, за якою можна зробити підрахунки, є у відкритому доступі. "Потрібно порахувати дохід членів домогосподарства. І тут потрібно розуміти коли саме ми звертаємося за субсидією", - зауважила чиновниця.

Олена Корчак наголосила, що при призначенні “зимової” субсидії враховуються доходи за перший і другий квартали 2023 року, а якщо член домогосподарства є пенсіонером, то беруть такий розрахунок за серпень поточного року.

"Тобто на сьогодні фактично члени домогосподарства можуть порахувати доходи й тоді їх потрібно прикласти до тих видатків, які вони витрачають на житлово-комунальні послуги. Субсидія призначається на ту частину видатків, яка не перевищує 15% від доходів громадян", - нагадала чиновниця пенсійного фонду.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...