Суд вирішив забрати у компанії Коломойського право експлуатувати аеропорт Дніпра, - мер Філатов

Дніпровський окружний адміністративний суд скасував компанії "Галтера" Ігоря Коломойського право експлуатації Дніпропетровського аеропорту. Про це повідомив у Telegram мер Дніпра Борис Філатов, передають Патріоти України.

"Офіційно підтверджую, що сьогодні Дніпровський окружний адміністративний суд скасував компанії Коломойського право експлуатації Дніпропетровського аеропорту. Позивачем виступила міська рада Дніпра. Третя особа – НАБУ", - заявив Філатов.

За його словами, Кабмін, РНБО і Державіаслужба тривалий час не надто переймалися цим питанням.

"Більше десяти років нікого не цікавив факт, що, використовуючи аеропорт мільйонного міста, Коломойський монополізує повітряний простір. Що дніпрян просто відверто грабують позамежними цінами на авіаквитки.

Що державний майновий комплекс використовується у приватних інтересах", - написав Філатов.

Він констатував, що через російські ракетні обстріли "аеропорт зараз зруйнований".

"Так, війна буде ще довго. Але настане час, коли дніпряни літатимуть вільно до Європи. Лоукостами", - резюмував мер Дніпра.

Співрозмовник Forbes у НАБУ підтвердив таке рішення суду.

"Очевидно, що у компанії Коломойського буде можливість оскаржити це рішення", - пише видання.

У 2009 році Фонд держмайна продав 94,572% акцій авіакомпанії "Дніпроавіа" ТОВ "Галтера". У результаті авіакомпанією через "Галтеру" володіє група "Приват" Коломойського, зазначає "Інтерфакс-Україна".

"Літаки "Дніпроавіа" пізніше було передано авіакомпанії Windrose ("Роза Вітрів", Київ), яка здійснювала більшу частину польотів в аеропорту.

Раніше у 2020 році Північний апеляційний господарський суд відмовив ФДМУ у задоволенні його позову до ТОВ "Галтера" про розірвання договору купівлі-продажу 94,6% акцій авіакомпанії "Дніпроавіа" від 28 серпня 2009 року", - нагадує видання.

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...