Рішення однозначне: Суд зобов'язав банк заплатити клієнтці $10 тис. компенсації - з її рахунку з фальшивим підписом вкрали всі гроші

Красногвардійський районний суд Дніпра зобов'язав "Ідея Банк" заплатити своїй клієнтці 10 тис. доларів компенсації. Шахраї за допомогою фальшивого підпису та документів прийшли у відділення банку та зняли всі кошти з її рахунку. Про це йдеться в рішенні суду по справі №204/9122/21, передають Патріоти України.

"Стягнути з Акціонерного товариства "Ідея Банк" грошові кошти у розмірі 10 000 доларів США, що станом на дату ухвалення рішення за офіційним курсом Національного банку України становить 410 434 (чотириста десять тисяч чотириста тридцять чотири) грн", – йдеться в рішенні суду.

Крім того, банк вимушений заплатити 412,2 доларів відсотків річних та 5500 грн, які позивачка витратила на експертизу. Так, жінка відкрила рахунок в банку та поповнила його на 10 тис. доларів.

А коли вона намагалась зняти кошти, отримала відповідь про те, що на її поточному рахунку в доларах США грошові кошти відсутні. Але, жодної фінансової операції по отриманню грошових коштів з вищезазначеного рахунку позивач не здійснювала і грошима не користувалась.

"З виписки по рахунку вбачається, що грошові кошти у сумі 10 000,00 доларів США було знято невідомою особою через касу відділення №2 АТ "Ідея Банк" у м. Дніпрі", – йдеться в матеріалах справи.

Згідно висновку експерта №СЕ-19/104-23/46159-ПЧ, підпис в графі "Підпис отримувача" заяви на видачу готівки № 3576352 виконаний іншою особою (а.с.229-236 т.3). Тобто її гроші вкрали шахраї.

Світла буде більше! З ремонту вивели ще один атомний блок

середа, 24 липень 2024, 11:22

Енергетики вивели з ремонту ще один енергоблок АЕС, що збільшить наявну електроенергію в системі. Про це повідомляє пресслужба Міненерго, передають Патріоти України. "На одній з АЕС після планового ремонту, завершеного раніше строку, до енергосистеми п...

"Розраховуйте на себе": У ДТЕК дали пораду українцям, як підготуватися до зими

середа, 24 липень 2024, 10:54

Українці мають забезпечити себе необхідним обладнанням на випадок тривалих відключень електроенергії. Про це напередодні заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук на форумі "Майбутнє української енергетики. Діалоги з NV", передають Патріоти Україн...