Сума колосальна! Гетманцев розповів, скільки грошей втрачає економіка України через тривоги протягом робочого дня

Повітряні тривоги в робочий день паралізують економічну активність країни й завдають масштабних збитків економіці, заявив нардеп від "Слуги народу", голова комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Про це він написав у Facebook 31 жовтня, після чергового масованого ракетного удару РФ по Україні. передають Патріоти України.

"Очевидно, що ударами по нашій країні в понеділок вранці, коли люди йдуть на роботу, ворог не тільки намагається завдати удару по енергетичній інфраструктурі, але й паралізувати економічну активність. Втрати від масштабних тривог, що тривають робочий день, обраховуються щонайменше у 7,5 млрд грн втрат для ВВП", – ідеться у повідомленні.

Гетманцев заявив, що Україна не може "віддати ворогу ці вкрай необхідні нам гроші". Він закликав організувати роботу як державного, так і приватного сектору економіки "віддалено / в неробочі години / у вихідні таким чином, щоб не лише компенсувати простій, але й забезпечити виробництво необхідної для перемоги продукції". У коментарі він уточнив, що наведені ним розрахунки – втрати економіки за добу, "за умови, що повітряна тривога триває протягом робочого дня".

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...