Система "Прозорої броні": На БТР-4Е ЗСУ тестують перспективну новинку

БТР-4Е, на якому встановлена система, обрано невипадково. Це найсучасніша українська бойова техніка, яка підпадає під програму подальшої модернізації - аж до повної роботизації.

На базі Миротворчого центру миротворчості та безпеки представники Наукового центру Сухопутних військ Національної академії імені гетьмана Петра Сагайдачного почали тестування системи кругового огляду з елементами доповненої реальності. Land Platform Modernization Kit (LPMK), встановленої на БТР-4Е. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "АрміяInform".

За словами керівника компанії Limpid Armor Inc. (розробника системи - прим. ДЕ) Михайла Гречухіна , БТР-4Е, на якому встановлена система, обрано невипадково. Це найсучасніша українська бойова техніка, яка підпадає під програму подальшої модернізації - аж до повної роботизації.

Це перший етап інтеграції, де ми допомагаємо механіку-водію отримувати всю інформацію про машину і навколишню обстановку за допомогою новітніх технологій. На другому етапі виноситимемо оператора за межі техніки. Тобто створимо систему дистанційного керування. Третій етап - повноцінна роботизація машини, - зазначив Михайло Гречухін.

Думкою про інноваційну вітчизняну систему поділилися і науковці, які випробовують її в реальній обстановці. Фірма впровадила концепцію так званої Прозорої броні. Залежно від повороту голови (шолому), військові бачать потрібну їм ділянку місцевості. Час оновлення інформації до 2 мілісекунд! Компанія впровадила і функцію розпізнавання 14 типових цілей, чого дуже бракувало. І ще з найголовнішого: систему можна застосувати у нічних умовах. Камери дуже чутливі й забезпечують видимість навіть за вимкнених фар. Так можна приховано здійснити марш або іншу задачу, - поділився науковий співробітник науково-дослідного відділу Наукового центру Сухопутних військ працівник ЗСУ Володимир Мочерад.

Технологія дозволяє інтеграцію у всі існуючі бойові модулі. Підхоплює відео з тепловізорів у башті тощо, - додав він. Варто зазначити, що компанія Limpid Armor Inc. надала ЗСУ свою систему безкоштовно. Систему, яку встановили на цей бронетранспортер (БТР-4Е) для тестування, залишаємо для наших Збройних Сил в рамках нашої корпоративної соціальної відповідальності. Є змога іще безкоштовно встановити такі системи на певну кількість броньованих машин - всього до п`яти одиниць. Надалі спілкуватимемося про комерційну співпрацю, - додав Михайло Гречухін.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...