Тепер тільки бартер: США припиняють грошові виплати Роскосмосу за місця в "Союзах"

Якщо все пройде вдало, то перший росіянин полетить на кораблі SpaceX вже в 2021 році.

США припиняють грошові виплати Роскосмосу за місця в «Союзах». Натомість російські космонавти будуть мати можливість добиратися до МКС на Crew Dragon, повідомляють Патріоти України.

НАСА представило на затвердження уряду проект угоди, яка дозволить російським космонавтам почати польоти на Міжнародну космічну станцію на американських кораблях в рамках угоди про безоплатний обміні з російським космічним агентством. Натомість Росія продовжить запускати іноземних астронавтів на «Союзах», але тепер безкоштовно.
Угода передбачає, що США припиняють грошові виплати Роскосмосу за місця в «Союзах». Замість цього НАСА надасть російським космонавтам місця на космічних кораблях SpaceX Crew Dragon і Boeing Starliner. Космічне агентство НАСА представило угоду до Державного департаменту США для розгляду і затвердження. Потім угода має пройти аналогічне затвердження в російському уряді. Якщо все пройде вдало, то перший росіянин полетить на кораблі SpaceX вже в 2021 році. За угодою, російська сторона буде зобов'язана виділити мінімум одне безкоштовне місце для американських, канадських, європейських і японських астронавтів на кораблі «Союз».
Місія SpaceX Crew-2 попередньо запланована на запуск 30 березня 2021 року. Наступна місія має стартувати у вересні 2021 року зі ще чотирма астронавтами.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...