"Це більше схоже на змову": Українці відреагували на відмову великих АЗС продавати бензин - влаштували шантаж

Думки українців щодо рішення мережі АЗС ОККО і WOG перестати продавати бензин преміальних марок розділилися. Одні вважаю, що винен у всьому Кабмін, який штучно обмежив ціни і створив тим самим умови, при яких бізнес міг працювати тільки собі в збиток. Інші ж користувачі впевнені: синхронне оголошення двох великих компаній більше схоже на змову, а паливо можна купити і у їхніх конкурентів, передають Патріоти України.

У мережі Facebook розмістили сотні коментарів щодо ситуації на ринку палива. "Повністю підтримують рішення уряду. Досить їм прибутку буде, а надприбутки і монопольны змовами час припиняти", – пише українців Віктор Романчук.

Віктор Флінертний впевнений, що найкращий регулятор – конкуренція. А будь-яке штучне стримування цін призведе лише до негативних наслідків. "Найкращий регулятор – конкуренція. Ці ж однією рукою прибирають конкурентів (я фигею від плакатів типу" заправівся бодягою ...."), а другою намагаються знизити ціну тупорилим регулюванням націнки. Країна неляканих ідіотів", – пише українець.

Інші ж нагадують, що подібне регулювання вже було в 2005-му. Тоді заборонили неконтрольовано підвищувати ціни на м'ясо і цукор і це призвело до дефіциту. "Державне регулювання нічим хорошим не закінчується", – впевнений користувач Facebook Дмитро.

Ігор Мельничук же впевнений, що ситуація, що склалася, більше нагадує змову великих гравців ринку. "На відміну від цих двох мереж АЗС пальним торгують і інші мережі з цінником менше до 20%. Наприклад, в мережі UPG пропонуються ті ж продукти на 5-6 грн дешевше", – пише Мельничук.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...