"Це рецесія. Що буде з євро та доларом і коли почнеться світова фінансова криза", - експерт

"Європа з разючою точністю повторює американський сценарій, а дві найбільші економіки (США та ЄС) все більше перетворюються на "макроекономічних сіамських близнюків", що саме собою не так уже й погано, якби тільки не розганяти по спільному тілу ті самі економічні бацили", - пише у своєму блозі Роман Комиза, співзасновник Center for Economic Integration and Sustainable Development, передають Патріоти України. і продовжує:

"До речі, на тлі цих процесів співвідношення долара до євро в останні кілька місяців неухильно прагне "одиниці", що, на мій погляд, є правильним. У перспективі курс 1:1 (при незначних поточних відхиленнях) на цьому етапі був би найбільш адекватним та ефективним в умовах нового часу, який я назвав би "перехідними періодом" на вході в глобальну рецесію.

Питання про рецесію вже не стоїть. Інтрига полягає тільки в тому, яким буде цей вхід: глибоким і затяжним чи пройдемо швидко та дотично. Ключовий фактор у цьому — ціни на нафту. Нафта і слідом за нею ціни на всі вуглеводні й інші похідні продукти енергетики є основним компонентом подальшого зростання інфляції долара та євро.

Якщо спільними зусиллями Америки та союзників вдасться утримати нафту в межах $100 за барель (+/-10-20%), рецесію, швидше за все, пройдемо дотично. Якщо піде вище і надовго — все може бути дуже сумно та мало передбачувано. Ласкаво просимо до рецесії".

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...