Цікавий поворот. Чорне море - нова альтернатива російському газу: У Туреччині заявили, що його запасів вистачить на 45 років

Чорне море має величезний енергетичний потенціалом. Запасів його газу вистачить, аби задовільнити світові потреби протягом 45 років, передають Патріоти України.

"Ми знайшли газ. У нас його 540 млрд кубометрів. Але це лише початок. У Чорному морі є запаси енергії, щоб задовольнити світові потреби на 45 років. Цей газ називають сірководень. Водень також є найчистішим газом майбутнього", – розповів заступник голови. правлячої в Туреччині Партії справедливості та розвитку Біналі Йилдирим, передає CNN Turk.

При цьому він висловив упевненість, що великі родовища вздовж турецького узбережжя Чорного моря в майбутньому стануть "перевагою країни".

Зі свого боку, міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Фатіх Донмез розповів журналу Kriter, що країна планує розпочати експлуатацію родовища "Сакар'я" на Чорному море вже на початку 2023 року. Добувати планується до 40 млн. куб. м газу на добу.

Росія ж, тим часом, явно дає зрозуміти, що боїться втратити свої газові доходи. Тому "Газпром" намагається переконати Євросоюз, що оплата газу у рублях не стане порушенням санкцій. Запевнення у безпеці оплати газу рублями російський монополіст оформив у спеціальний лист, який розіслав своїм європейським клієнтам.

"У ньому "Газпром" повідомив, що новий наказ, опублікований Кремлем 4 травня, роз'яснює процедуру первісного указу про виплати в рублях. Російський монополіст зазначає, що розпорядження забезпечує прозорість грошових потоків від іноземних покупців і унеможливлює залучення до розрахунків третіх осіб", – йдеться у повідомленні Bloomberg.

При цьому наголошується: така процедура "схоже, виключає центральний банк, проти якого було накладено санкції". Проте чи переконає вона ЄС у тому, що є законною, наразі неясно.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...