Ціна фальшивої "величі": У Росії знизилися реальні зарплати, а роботу доводиться шукати довше, ніж пів року

Реальні зарплати росіян у травні знизилися на 6,1% у річному вираженні. Скоротилися також і реальні доходи росіян (обчислення з урахуванням реальних цін на товари та послуги та стягуваних податків) – у II кварталі 2022 року вони знизились на 0,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Середня ж тривалість пошуку роботи безробітними в червні-2022 у жінок склала 6,5 місяців, а у чоловіків – 6,1 місяця. Про це повідомив Росстат, передають Патріоти України.

Там наголосили: реальні грошові доходи росіян у II кварталі 2022 року знизилися на 1,9%. При цьому витрати їх у першому півріччі збільшились порівняно з попереднім роком. Зростання склало 11,5%.

Тим часом у Росії очікується "новий ціновий ривок" на продукти харчування. За прогнозами, подорожчають баранина, яловичина, курятина, молоко та яйця. Серед причин цього – придбання торговими мережами продукції за 100%-ву передоплату. При тому, що раніше "виробник відводив на реалізацію товару 45 днів". "Наразі ж – гроші вперед. Та ще й повну вартість", – повідомляють росЗМІ.

Російська ж економіка у травні 2022 року скоротилася на 4,3% у річному вираженні. Місяцем раніше, до речі, вона також знизилася – на 2,8%. А до цього зростала: на 5,7% у січні, 4,1% – у лютому та 1,3% – у березні. При цьому у квітні реальні заробітні плати росіян скоротилися на 7,2% – після зростання у березні на 3,6%.

За даними мінекономрозвитку РФ, із базових галузей економіки прискорилося падіння гуртової торгівлі – мінус 15,5% у травні після мінус 11,9% попереднього місяця. Крім того, сумарний оборот роздрібної торгівлі, громадського харчування та платних послуг населенню скоротився на 7,5% у травні (мінус 7,2% на місяць раніше).

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...