Ціни на АЗС обваляться: Експерт розповів, коли чекати 40 грн за літр бензину

Для державної мережі АЗС, яку "Нафтогазу" дали завдання створити, компанія зможе закуповувати бензин за більш вигідною ціною за рахунок опту. Про це заявив головний редактор спеціалізованого видання Нафторинок Олександр Сіренко в коментарі виданню UBR, передають Патріоти України.

Разом з тим він звернув увагу на те, що, у НАКу є перевага у вигляді значного фінансового ресурсу. Це означає, що Нафтогаз може забронювати танкер з пальним в 30 тис.тонн і додати до ціни всього два долари на тонну, умовно. Так що якщо національна мережа АЗС запрацює, ціни на пальне там дійсно можуть бути нижче, ніж на інших заправках. Однак у нинішніх умовах літр бензину А-95 не може коштувати менше 40 гривень за літр.

Паливна криза в Україні

В Україні в останній тиждень квітня виник дефіцит пального на АЗС. З метою вирішити питання його дефіциту 29 квітня уряд підвищив граничні ціни на бензин і дизельне паливо на 40-43%. Станом на 16 травня в мережах АЗС середня ціна на бензин А-95 становила 40,12 грн/л, дизпаливо – 43,25 грн/л.

17 травня уряд призупинив цінове регулювання на ринку палива. За оцінками Кабміну, після цього рішення очікувані граничні ціни на дизельне паливо будуть не вище 58 грн за літр, а ціни на бензин – не вище 52 грн за літр.

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...