Ціни на олію в Україні продовжать зростати - якість продукту на світовому ринку впала

Ціни на рослинні олії на світовому ринку продовжують зростати, а значить зростають ціни і на сировину, яку Україна змушена купувати для свого виробництва. Держрегулювання цін, можливо, допоможе уникнути кардинального подорожчання, але оскільки навесні запаси сировини закінчуватимуться, то особливо торгуватися не вдасться, зазначають Патріоти України.

Ціни на малайзійську та індійську соняшникову олію у закупівлі на квітень становлять 1385-1400 дол./т. При цьому якість продукту стає нижчою. До кінця зими закупівельні ціни на олію залишатимуться на рівні 1350-1500 дол./т, і очікувати зниження не варто.

Зростання цін на соняшникову олію відбулося через подорожчання інших видів олій - пальмової та соєвої, а також через посилення попиту на світовому ринку. Ціни на пальмову олію зросли здебільшого через побоювання, зумовлені можливим скороченням експорту до Індонезії – головного світового експортера цього продукту. Зростанню цін на ріпакову олію сприяло подальше скорочення пропозиції.Станом на 15 лютого, середні ціни на олію торгової марки "Олейна" становили 57,50 грн за пляшку обсягом 850 м, тоді як у січні за цей же обсяг олії покупці віддавали 57,45 грн.

Соняшникова олія торгової марки "Щедрий Дар" у середині лютого підвищилася в ціні до 57,60 грн (870 мл). У січні її можна було придбати за 54,93 грн, а перед Новим роком – за 51,90 грн.

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...

До списку потрапив тільки один український олігарх: Bloomberg опублікував рейтинг найбагатших людей світу

середа, 1 травень 2024, 12:14

У середу, 1 травня, Bloomberg опублікував рейтинг найбагатших людей світу. На першому місці французький бізнесмен, власник контрольного пакету в компанії LVMH Бернар Арно. У списку є й український бізнесмен Рінат Ахметов, інформують Патріоти України. B...