Ціни падатимуть і далі: Найжахливіша зустріч в історії ОПЕК. Москва зрубала сук, на котрому сидить

Провал переговорів сигналізує кінець дипломатичного альянсу між Росією і Саудівською Аравією, на котрому роками тримались високі ціни на "чорне золото". Москва, котра і так "жульничала" з квотами, відмовилась від подальшого зниження свого видобутку

У Відні переговори міністрів країн ОПЕК +, головною темою яких була необхідність додаткових обмежень видобутку нафти у відповідь на падіння попиту через коронавірус, провалилися. Це сталося тому що Росія і Саудівська Аравія не дійшли згоди. Про це повідомляє Bloomberg. Як повідомляли вже Патріоти України, після провалу переговорів ціна нафти Brent впала нижче $46.

Це означає, що в кінці березня угода ОПЕК + може завершитися. В її рамках країни ОПЕК і союзники, в тому числі і Росія, більше трьох років обмежували свою здобич нафти.

На нараді міністрів країн-учасник ОПЕК було запропоновано скоротити видобуток нафти на 1,5 мільйона барелів на добу. Це обмеження повинно було діяти до кінця 2020 року. Членам ОПЕК пропонувалося скоротити видобуток на 1 мільйон барелів на добу, а країнам, які не входять до картелю - на 500 тисяч барелів.
Саудівська Аравія має намір скоротити виробництво, щоб компенсувати зниження попиту через коронавірус. Росія ж виступила проти скорочення, оскільки її бюджет більш стійкий до низьких цін на нафту. Росія хоче скористатися ситуацією для усунення конкурентів.
Міністр нафти Ірану Біжан Зангане назвав минулі переговори "найжахливішими в історії ОПЕК".
"Це були шість годин переговорів, але Росія і Саудівська Аравія так і не дійшли згоди", - цитує міністра Telegram-канал "Раніше всіх. Ну майже".
Міністр енергетики Об'єднаних Арабських Еміратів Сухейль аль-Мазруі, в свою чергу, повідомив про те, що Москва зажадала більше часу для прийняття рішення про додаткове скорочення видобутку нафти.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...