Тисячі українців не отримають щорічної фінансової допомоги у травні: Що вирішила влада

Щороку в України до Дня Перемоги 9 травня виплачували одноразову фінансову допомогу ветеранам війни. Але цьогоріч у травні її не буде. Виплату перенесли на серпень, приурочивши її до Дня Незалежності, передають Патріоти України.

Таку норму містить законопроект №7295 "Про внесення змін до деяких законів України щодо разової грошової виплати ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань", який вже проголосували у Верховній Раді, та який має бути підписаний президентом.

"Прийняттям Закону парламент вшановує мужність та героїзм захисників незалежності і територіальної цілісності України та підтверджує намір сприяти подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві в умовах збройної агресії російської федерації проти нашої держави", – пояснили перенесення дати виплат на сайті Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики.

Водночас розмір виплат, які ветеранам можна очікувати цьогоріч, наразі невідомий. Зазвичай його визначає Кабінет Міністрів. Очевидно, що й цьогоріч із наближенням свята уряд визначиться з розмірами фінансової допомоги ветеранам.

Торік інвалідам війни, ветеранам та учасникам бойових дій виплатили такі суми:

  • інвалідам 1 групи внаслідок війни – 4421 грн;
  • інвалідам 2 групи- 3906 грн;
  • інвалідам 3 групи – 3391 грн;
  • особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 4421 грн;
  • учасникам бойових дій – 1491 грн;
  • членам сімей загиблих – 966 грн;
  • учасникам війни – 612 грн

"Шкода переважає суспільний інтерес": Податкова приховує податки, сплачені Telegram до бюджету України

п’ятниця, 10 травень 2024, 22:31

Державна податкова служба не розкриває суми податків, які сплатили компанії «Телеграм месенджер інк.» і «Телеграм груп інк.», оскільки «шкода від надання такої інформації переважає суспільний інтерес в її отриманні». Про це йдеться у відповіді на запит...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом за лічені тижні: Ось кому збільшать одразу за місяці

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:37

В Україні з 1 червня перерахують пенсії тим, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку та виконав кілька умов. Розмір прибавки залежатиме від зарплати та стажу. Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. В Україні з 10,4 млн пенсіонерів працювати прод...