Тиск на гривню може посилитися: Експерти дали прогноз по курсу долара до кінця року

В Україні загальна тенденція на девальвацію гривні продовжиться - нерезиденти, швидше за все, будуть виходити з українських цінних паперів, що посилить тиск на національну валюту. Про це "Апострофу" заявив керівник відділу аналітики групи компаній ForexClub Андрій Шевчишин, передають Патріоти України.

За його словами, ситуацію погіршує погане наповнення бюджету і невизначеність у відносинах з кредиторами, зокрема, з Міжнародним валютним фондом.

"Питань дуже багато, і все це буде тиснути на курс гривні", - зазначив Шевчишин. Він додав, що стримуючим фактором значного зростання курсу долара може стати карантин, якщо він зведе нанівець активність імпортерів, як це було навесні і влітку.

У свою чергу, старший аналітик інвестиційної компанії "Альпарі" Вадим Іосуб зазначив, що друга хвиля пандемії COVID-19 може надати несподівану "допомогу" гривні.

"На цьому тлі можна очікувати уповільнення активності економіки і зниження попиту на валюту з боку імпортерів. У цих умовах, без втручання зовнішніх шоків, до кінця року долар може залишитися поблизу нинішнього рівня - близько 28 гривень. Причому до кінця року він навряд чи покине межі діапазону 27,5-28,5 гривні", - підкреслив він.

Джерело: Апостроф

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...