У деяких країнах виник дефіцит продуктів - у кінотеатрах США може зникнути попкорн, у KFC салат замінюють капустою

В останні кілька місяців у багатьох країнах відчувається дефіцит звичних продуктів харчування, наприклад салату латуку в Австралії, цибулі та салямі в Японії і навіть бутильованого пива в Німеччині. Компаніям доводиться шукати альтернативи, щоб задовольнити попит споживача. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

Як правило, корінь проблеми не стільки у відсутності продукту як такого, скільки у надмірно розтягнутому глобальному ланцюжку поставок. Причин тому кілька: від несприятливих погодних умов до пандемії та геополітичної напруги.

Наприклад, коли німецьким виробникам не вистачить пляшок через відсутність постачання з України або алюмінієвих банок, це позначається на можливості споживачів купувати такі продукти, як пиво або газировки. Нестача транспортних контейнерів та обмеження на ринку праці ускладнюють проблему. Вторгнення російських військ в Україну перекрило постачання зерна й олії — звідси різкий стрибок цін на продовольчі продукти й енергоносії.

  • Шрірача. Останнім часом список дефіцитних товарів поповнився шрірачею, соусом із перців чилі. Його виробник Huy Fong Foods був змушений призупинити виробництво через нестачу перців.
  • Попкорн у кінотеатрах США. Американці переймаються тим, що в кінотеатрах може подорожчати попкорн у літній сезон кінопрем'єр. Спостерігається нестача продукції з пластику: кришок, стаканчиків і паперових пакетів. До того ж, фермери можуть відмовитися від кукурудзи та перейти на виробництво більш прибуткових культур.
  • У бургерах KFC салат замінюють на капусту. В Австралії через дефіцит салату в ресторанах KFC в бургерах використовується капуста. Представник індустрії фаст-фуду посилається на збої в ланцюжку поставок через сильну повінь у деяких районах країни на початку року.
  • Один помідор замість двох у "Макдональдсах". У британських Макдональдсах нормують помідори: замість двох кладуть одну дольку, що пояснюється високою вартістю опалення теплиць, де вирощують томати.
  • Картопля-фрі у Кенії. У деяких країнах "Макдоналдс" призупинив продаж великої картоплі-фрі, тому що проблеми в ланцюжку поставок уповільнили поставки. Коли в кенійських KFC закінчилася картопля-фрі, місцеві жителі закликали у соцмережах бойкотувати ресторани мережі через те, що не використовується місцева картопля.
  • Цибуля. У Японії через дефіцит цибулі та салямі деякі закусочні були змушені прибрати деякі страви з меню.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...