У деяких українців зросли пенсії: Експерти розповіли, хто отримає доплати з 1 жовтня

Програму "вікових" доплат в Україні з 1 жовтня розширили на пенсіонерів 75-80 років. З цього місяця до їх пенсії щомісяця будуть додавати 400 гривень. А мінімальна пенсія таких пенсіонерів тепер повинна становити не менше 2500 грн, передають Патріоти України.

Таких пенсіонерів в Україні – 2,4 млн, підрахували в Міністерстві соціальної політики, Введення нової доплати передбачено змінами до постанови Кабінету міністрів № 127. Для збільшення потрібно виконати мінімальні вимоги щодо стажу. Для чоловіків це 25 років, а для жінок – 20 років.

Підвищень пенсій для інших пенсіонерів з 1 жовтня не відбулося. Крім того, спочатку очікувалося, що доплату пенсіонерам старше 75 років введуть з 1 липня. Але влітку на це не вистачило бюджетних коштів.

В Україні існують або плануються і інші доплати до пенсій:

  • Пенсіонери старше 80 років з 2020 року отримують додаткові 500 гривень на місяць.
  • У 2022 року програму доплат за вік розширять на пенсіонерів старше 70 років. До їх пенсії щомісяця будуть додавати по 300 грн.
  • З 1 липня особи з інвалідністю першої групи почали отримувати доплати. Засоби виплачую, якщо громадяни отримують пенсії і надбавки менш ніж на 2200 в сумі.
  • Кабмін запровадив щомісячну надбавку до пенсій для військових.

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...