У Кабміні придумали, як змусити українців заплатити борги - зможуть арештувати гроші в банку та відмовити в купівлі авто

Кабінет міністрів зареєстрував законопроєкт №9363, який дозволить за рахунок боргу забирати депозити боржників. Крім того, українці, які потрапили до Реєстру боржників, не зможуть купувати машини, передають Патріоти України.

Це випливає із тексту законопроєкту уряду, розміщеного на офіційному сайті Ради. Так, текст документа передбачає, що під час реєстрації авто мають обов'язково перевірити, чи є покупець у Єдиному реєстрі боржників. І якщо він до нього потрапить, реєстрацію проводити заборонять.

До Реєстру боржників може потрапити будь-який українець, якого через суд зобов'яжуть сплатити борг (за комуналку, аліменти, кредит тощо). При цьому суди з комунальних боргів в Україні проходять за спрощеною процедурою. З травня у таких боржників арештовують банківські рахунки (незалежно від суми боргу).

Тепер Кабмін пропонує арештовувати і депозити. Банки на вимогу судових виконавців (вони виконують рішення суду про стягнення боргів) мають не продовжувати депозитні угоди, сповіщати виконавця про суму депозиту та відсотки, а опісля – арештовувати гроші та передавати їх для погашення боргу.

"Заходи примусового виконання рішень, зокрема щодо звернення стягнення на майно (механізму накладення арешту на майно (кошти), здійснення реєстрації обтяжень), застаріли та вимагають осучаснення шляхом цифровізації та оптимізації процесів звернення стягнення на майно боржника", – йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...