"Кожен документ - це корупційна рента": У Кабміні розповіли, чи можуть українці безкоштовно отримати 2 га землі

Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко розповів, що норма про право кожного українця безкоштовно отримати 2 гектари землі є фікцією та обманом, на основі якого чиновники отримують корупційну ренту, передають Патріоти України.

"Норма закону є, а реалізації фактично немає з однієї простої причини: по 2 га для більш ніж 40 млн українців – це 80 млн га землі. У нас її просто фізично немає стільки. Цей самообман був придуманий безпосередньо чиновниками, щоб сформувати корупційну складову", – цитує міністра видання Ligazakon.

Він сказав, що чиновники говорять українцям, які хочуть отримати землю, щоб вони оформлювали землевпорядну документацію, а потім беруть хабарі за виділення землі. За словами урядовця, за 20 років "була сформована дуже чітка корупційна рента", а саме – ввели землевпорядну експертизу, дозвільну документацію, численні довідки та дозволи. Для будь-яких дій, пов'язаних із землею, потрібна велика кількість різних документів.

"Кожен документ – це корупційна рента", – стверджує міністр. Він додав, що всю землю, яка була в розпорядженні Держгеокадастру, передали в комунальну власність. "Якщо громада хоче надати землю під безоплатну приватизацію, вона може це зробити двома третинами голосів від кількісного складу ради, обраної народом", – пояснив Лещенко.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг за допомогою сервісів SMS-маяк і SMS-маяк Земля. Завдяки їм можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача). Спробуйте і поставте свою нерухомість на контроль.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...