У Польщі запустили дві нові програми фінансової допомоги українським біженцям: Хто та як може отримати гроші

У Польщі, де деякі категорії біженців з України можуть отримувати допомогу з безробіття, Польський центр міжнародної допомоги провідомив про початок двох нових програм фіндопомоги українцям, передають Патріоти України.

Так, як пише pcpm.org.pl, на виплати можуть розраховувати родини і окремі особи, які приїхали до Польщі не раніше 15 лютого 2023 року.

Біженці мають відповідати всім трьом вимогам:

  • Приїхали до Польщі не раніше 15 лютого 2023 року і отримали номер PESEL зі статусом UKR після цієї дати.
  • Родина ще не отримувала фінансової допомоги в розмірі 710/610 злотих на три місяці від жодної гуманітарної організації в Польщі.
  • Людина або хтось з членів родини відноситься хоча б до однієї з вразливих категорій населення (ті, що мають труднощі з забезпеченням основних потреб та доступом до ринку праці: старші особи (60+), люди з інвалідністю, самотні батьки/опікуни родини, вагітні або годуючі матері, особи, що потребують негайного медичного втручання або постійного лікування).

Грошова допомога видається на кожну особу в сім’ї (максимум до 4 осіб). Якщо йдеться про одну особу, розмір допомоги становить 710 злотих (6424 гривні), а для родин голова домогосподарства отримує 710 злотих, кожен наступний — по 610 злотих (5520 гривень), максимум 2540 злотих (22981 гривня) для сім’ї з чотирьох осіб. Тривалість допомоги — 3 місяці.

Інша програма діятиме для тих, хто приїхав з України до Польші після 24 лютого 2022 року.

Біженці мають відповідати всім трьом наведеним нижче критеріям:

  • Не отримують 3-місячну грошову допомогу на базові потреби родини від будь-якої гуманітарної організації в Польщі (в розмірі 710/610 злотих) і ще ніколи не отримували 6-місячну допомогу від PCPM.
  • Не отримують щомісячну соціальну допомогу від польської держави (за винятком програми 500+ або інших видів допомоги розміром до 200 злотих на місяць)
  • Відносяться до однієї з 3 груп вразливих категорій населення:
  • - Люди похилого віку (60+), в домогосподарстві яких (родині, що проживає разом з ними в Польщі) немає осіб віком 18−59 років.
  • - Люди з інвалідністю, що значно перешкоджає їхній повсякденній життєдіяльності та доступу до праці, з максимум 1 особою в домогосподарстві віком 18−59 років (крім них).
  • - Люди з хронічними захворюваннями або ті, які потребують регулярного лікування, що суттєво впливає на їхнє повсякденне життя та доступ до ринку праці, з максимум 1 особою в домогосподарстві віком 18−59 років (крім них).

У рамках цієї цільової програми допомоги розмір щомісячних виплат становить 1000 злотих (9048 гривень) на окрему особу з сім’ї, яка відповідає вищезазначеним критеріям. Тривалість допомоги — 6 місяців.

Біженцям, які відповідають вищезгаданим критеріям, радять заповнити анкету за посиланням https://forms.gle/iqjZD67PFcNmkxG39.

Якщо людина не може самостійно це зробити, вона може залишити свій номер телефону у формі — з ними зв’яжуться телефоном та допоможуть заповнити анкету дистанційно.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...