У "ПриватБанку" розповіли, за що заблокують рахунок та заморозять операції будь-якого клієнта

"ПриватБанк" блокує та обмежує рахунки фізичних, юридичних осіб та ФОПів, які працюють на тимчасово окупованій території. Щоб зняти обмеження, потрібно змінити місце податкової реєстрації, передають Патріоти України.

З проблемою через місце реєстрації зіткнувся підприємець Євген Васильєв. Як він написав на спеціалізованому форумі "Мінфін", він утік від війни з країни у квітні 2022-го, отримав статус тимчасового захисту у Словаччині. Також вирішив поновити бізнес, який працював у нього у Мелітополі.

Проте "Приват" перекази заблокував, оскільки за законом українські банки не можуть допомагати українцям запровадити бізнес та сплачувати податки на тимчасово окупованій території.

"Вклали грошей, реанімували бізнес, який був у Мелітополі, почали робити продажі. Потім щось не сподобалося і вони вирішили заблокувати оплати від клієнтів на суму 102 000 гривень. Попросили паспорти клієнтів. Яка розумна людина там сидить – я не розумію. Десь тиждень, вбиваючи свою репутацію, ми зібрали необхідні паспорти та відправили до "Привату", – поскаржився клієнт.

У банку зазначають: згідно зі статтею 13 Закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", вести бізнес на території, що є тимчасово окупованою, дозволено при зміні місця податкової реєстрації. Тобто податки треба сплачувати до бюджету України. "У разі перереєстрації підприємства на підконтрольній території рішення про обмеження буде переглянуто", - зазначають у банку.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...