У Путіна луснуло чергове досягнення "спецоперації": Ціни на нафту обвалилися до 8-місячного мінімуму

Це при тому, що обсяг експорту нафтопродуктів з Росії різко скоротився, а з того що вдається відправити закордон Москва робить величезні знижки, щоб продати хоть кудись

Світові ціни на нафту еталонних марок різко зменшилися в останній робочий день тижня. Про це свідчать дані торгів увечері у п'ятницю, 23 вересня.

Так, вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent із постачанням у листопаді на лондонській біржі ICE Futures знизилася на 4,99% – до $85,95 за барель. Ціна Brent впала нижче за $86 за барель вперше з 24 січня нинішнього року.

Зокрема, ціна ф'ючерсів на нафту WTI з поставкою в листопаді на Нью-Йоркській товарній біржі впала на 4,80% - до $78,69 за барель. Це мінімальна ціна із 11 січня.

З початку цього тижня Brent подешевшала на 5,73%, WTI – на 7,25%. Нафта дешевшає четвертий тиждень поспіль уперше із грудня.

Як зазначають аналітики ринку, ціни на сировину падають на побоювання глобальної рецесії. Цього тижня центральні банки деяких країн збільшили облікову ставку. ФРС США підвищила ставку на 75 базисних пунктів – до 3–3,25% річних. Банк Англії підняв ставку на 50 базисних пунктів – до 2,25%, Національний банк Швейцарії – на 75 базисних пунктів до 0,5% річних, вперше з 2014 року встановивши позитивну облікову ставку.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...