У Росії вигадали нові "правила" крадіжки іноземного бізнесу

Російська влада вирішила ще сильніше закрутити гайки іноземному бізнесу і залишити його практично ні з чим у разі виходу з країни-агресора. Згідно з новими правилами, такі компанії отримають лише 5% від ринкової вартості своїх активів, передають Патріоти України.

Як повідомляють росЗМІ, про це 9 жовтня Мінфін повідомив іноземних власників російського бізнесу. Зокрема, оновлені правила продажу іноземних активів вартістю до 50 млрд рублів (понад $520 млн) збільшують:

  • мінімальний дисконт – з 50 до 60%;
  • добровільний внесок до бюджету – з 15 до 35% ринкової вартості активу.

А угоди дорожчі за 50 млрд рублів взагалі ухвалюватимуть лише за згодою кремлівського диктатора Володимира Путіна. Таким чином, колишні власники після продажу отримають лише 5% від ринкової ціни активу.

При цьому нові умови стосуватимуться не тільки майбутніх угод, а й поширюватимуться на вже подані, але ще не розглянуті урядовою підкомісією, заявки.

Рішення ускладнити життя іноземним компаніям було ухвалено після того, як з російського ринку вийшов британський гігант Unilever, якому належать бренди Axe, Dove, Rexona, Sunsilk, Knorr, Lipton, Domestos та інші марки. Корпорація завершила свою присутність у країні-агресорі після тридцяти років роботи, продавши активи компанії Arnest. Російський підрозділ приносив корпорації близько 900 мільйонів євро щорічного доходу, але угода включає активи не тільки в Росії, але і в Білорусі.

У Росії вигадали нові "правила" крадіжки іноземного бізнесу

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 21:55

Російська влада вирішила ще сильніше закрутити гайки іноземному бізнесу і залишити його практично ні з чим у разі виходу з країни-агресора. Згідно з новими правилами, такі компанії отримають лише 5% від ринкової вартості своїх активів, передають Патріо...

Попри всі обіцянки влади: В Україні суттєво переписали тарифи на комуналку - на яку послугу найбільше

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 18:48

В Україні значно зросла вартість комунальних послуг. За рік – з вересня-2023-го до вересня 2024-го – тарифи збільшились загалом на 18,7%. Втім, не всі. Так, електроенергія здорожчала одразу на 63,6%, а ціна на низку інших послуг залишилася на колишньом...