У скреп якісь проблеми: Корабель для добудови "Північного потоку-2" ще раз поміняв курс

Вочевидь історія з судном Академік Черський і добудовою Північного потоку-2 дуже далека від завершення.

Судно-трубоукладач Академік Черський, що належить корпорації Газпрому (і здатне добудувати газопровід Північний потік-2) продовжує свій хід в північному напрямку. Такі дані були опубліковані на порталі з відстеження місця розташування суден Vesselfinder, передають Патріоти України.

Корабль Академік Черський кілька днів тому покинув порт Лас-Пальмас на Канарських островах і, за даними Myshiptracking, прямував в сторону єгипетського Порт-Саїда. Однак потім судно рухається на північ уздовж португальського узбережжя Атлантичного океану.

Нагадаємо, раніше, в лютому 2020-го трубоукладач Академік Черський вийшов з порту Находки в Сінгапур, після чого багато разів міняв пункт призначення. З 2016-го судно знаходиться в експлуатації "Газпром флот". До того глава Міненерго Олександр Новак зазначав, що Москва розглядає Академіка Черського як можливий варіант для завершення будівництва Північного потоку-2.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...