У скреп намічаються великі проблеми: "Газпрому", можливо, доведеться продати "Північний потік 2"

В ЄС вважають, що оператору "Північного потоку 2", можливо, доведеться продати об'єкт. Це буде потрібно, щоб привести його у відповідність з нормами газової директиви ЄС, зазначають Патріоти України, посилаючись на газету Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Поразка Nord Stream 2 AG (дочірня компанія "Газпрому") у Вищому земельному суді Дюссельдорфа, якщо її не вдасться оскаржити, фактично означає, що російська компанія зможе використовувати лише половину потужності газопроводу. "Від продажу газопроводу нікуди не дітися", - вказується в статті.

Європейські правила вимагають, щоб видобувна компанія і оператор інфраструктури були розділені. В іншому випадку 50 відсотків потужностей має бути зарезервовано під незалежного постачальника.

Однак в Росії "Газпром" володіє монопольним правом на експорт газу по трубопроводу, так що жодна компанія не зможе заповнити другу половину труби.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...