У скреп нові проблеми: "Газпром" зупиняє "Голубой поток" до Туреччини

Зупинка потоку відбувається на тлі різких заяв української сторони про новий позов.

Ще один амбітний російський газопровід "Блакитний потік" зупиниться на профілактику. "Сила Сибіру" вже зупинялася в середині березня, що породило хвилю чуток про складнощі в переговорах з Китаєм і суперечках щодо цін на газ. Саме вартість блакитного палива у "Газпрому" є неоднорідною, що і стало слабким місцем у взаєминах із західними і східними покупцями. Про це пише профільний енергетичний російський телеграм-канал "Газ-батюшка", передають Патріоти України.

"Судя по скоропостижной остановке на профилактику "Голубого потока", проблемы начались и с поставками в Турцию. Можно предполагать, что они также потребуют скидки. Однако есть и еще одна сторона, более прозаичная, но и опасная для холдинга. Здесь вполне могут быть завязаны интересы Украины, которая уже брала "в заложники" "Голубой поток" для давления на "Газпром", - зазначається в повідомленні.

Автори Тelegram-каналу нагадали, як в Нідерландах на вимогу "Нафтогазу" в травні 2018 року окружний суд Амстердама наклав арешт на належні "Газпрому" акції Blue Stream Pipeline Company B.V. Тоді "многоходовка" української компанії виявилася виграшною. "Да и сейчас остановка потока происходит на фоне резких заявлений украинской стороны о новом иске. Теперь "Нафтогаз" намерен потребовать 17,3 млрд долл. за злоупотребление "Газпромом" своего доминирующего положения и жонглирование ценами", - коментують плани зупинки російською владою газопроводу російські журналісти.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...