Україна "на коні": Світові ціни на продовольство підскочили майже до шестирічного максимуму

Світові ціни на продовольство продовжують підвищуватися шостий місяць поспіль і досягли найвищого рівня майже за 6 років. Дані про це фіксує Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй, передають Патріоти України.

«У листопаді 2020 року середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО, що відображає міжнародні ціни на основні продовольчі товари, склало 105 пунктів, що на 3,9% більше, ніж в жовтні, і на 6,5% вище показника листопада минулого року», - йдеться в повідомленні організації.
Причому підкреслюється, що місячне зростання було найбільш різким з липня 2012 року, він поставив індекс на найвищий рівень з грудня 2014 року. Зокрема, зазначає ФАО, «індекс цін на олію за місяць виріс на приголомшливі 14,5%, що було викликано триваючим зростанням цін на пальмову олію, пов'язаних з різким скороченням світових запасів».
Індекс цін на зернові культури в порівнянні з жовтнем виріс на 2,5%, в річному зіставленні - на 19,9%. Індекс цін на цукор за місяць виріс на 3,3% на тлі посилення очікувань дефіциту, оскільки несприятливі погодні умови призвели до ослаблення перспектив врожаю в ЄС, Росії і Таїланді.
ФАО також констатує, що індекс цін на молочні продукти підвищився на 0,9%, майже до 18-місячного максимуму, що було обумовлено, головним чином, більш високими цінами на масло і сир і зростанням роздрібних продажів в Європі протягом сезонного низького періоду виробництва молока в регіоні.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...