Українці можуть на 50% підняти собі пенсії: Що потрібно зробити

В Україні будь-яка людина, яка довго і наполегливо працює, може зробити більший розмір своєї майбутньої пенсійної виплати. Про це випливає з 29-ї статті закону "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування", передають Патріоти України.

Як кажуть експерти, для того, щоб досягти вищевказаного, українці замість 60 років повинні будуть виходити на пенсію в 65 років і 7 місяців.

Згідно із законодавством, якщо українець самостійно приймає рішення вийти на пенсію пізніше, то його виплату збільшать на певний відсоток.

На ділі це виглядає так:

  • якщо відстрочити пенсію на період до п'яти років - за кожен місяць без пенсії розмір виплати збільшать на 0,5%;
  • якщо відстрочити пенсію на період від п'яти років – за кожен місяць без пенсії розмір виплати збільшать на 0,75%.

Далі - українець, який вийде на пенсію на 5 років і 7 місяців пізніше, зможе отримати надбавку до пенсії в розмірі близько 50%. Наприклад, якщо за формулою українець заробив на пенсію в розмірі 5 тисяч гривень, вирішив продовжити працювати і звернутися за виплатою в 65 років і 7 місяців, то його пенсія збільшиться помітно.

Потрібно зайвий раз нагадати, що, за українськими законами пенсія підраховується так − за формулою середню зарплату за три минулі роки (12 157 грн 70 коп) помножать на співвідношення власної зарплати до середньої, на стаж в роках і додадуть ще один відсоток.

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...